در دهه ای اخیر پرورش شترمرغ در کشور بدلیل استفاده زیاد از فراوردهای مختلف آن رواج یافته است.مراحل جوجه کشی شتر مرغ مانند بقیه پرنده های پروررشی، نیاز به اصول و روشهای خاص دارد.
ابتدا باید تخمهای نطفه دار را انتخاب و تمیز کرده و در محیط مورد نظر قرار دهید. محل نگهداری دارای شرایط و دما و رطوبت خاصی است البته این مورد نیز با توجه به حجم و ضخامت پوسته تخمها متفاروت است. معمولا حداکثر تا 10 روز تخها را در انبار نگهداری مکیندد وچندبار می چرخانند تا مواد مغذی زرده و سفیده بطور مساوی به همه جای تخم شترمرغها برسد. سپس تخمها برای گذاشتن در دستگها جوجه کشی آماده میشود.
معمولا بعداز دستگاه قرار دادن تخمها در دستگاه دما و رطوبت دستگاه را بصورت دستی تنظیم ویا بحالت اتومات در حالت مطلوب قرار میدهند. دمای مطلوب معمولا معادل 37.2 – 35.8 درجه سانتی گراد و ميزان رطوبت معادل 16 تا 22 درصد است. حتی حالت مطلوب هم باز بسته به ویژگیهای تخمها مانند ضخامت پوسته، اندازه، تعداد و اندازه سوراخ های موجود روی تخم و همچنين تعداد تخم های موجود در دستگاه ها می تواند تغيير کند.
هرچه دما و رطوبت، کنترل شده تر باشد احتمال هدر رفت انرژی و از بین رفتن تخمها در مرحله جوجه کشی پایین تر میاید. بهتر است با استفاده از دستگاهای ثبت دما و رطوبت احتمال خطا را دراین مورد کاهش داد. چرا که در صورت خطا با دادن آلارم میتواند در کمترین زمان منجر به رفع خطا شده و به تولید بهتر پرورش دهنده کمک کند.