آووکادو یک میوه استوایی است. این میوه نه تنها خوشمزه است، بلکه سرشار از ویتامین و پروتئین است. در ایران، آووکادو بیشتر از کشورهای خارجی وارد می شود و در حال حاضر تولیدات داخلی سهم اندکی از بازار را دارا هستند.
در زمینه کیفیت محصول، تنها بهترین کیفیت و درجه از آووکادو باید برای وارادت و حمل انتخاب شود. شعار معروف "زباله وارد کنی، زباله تحویل میگیری" در دنیای کامپیوتر، به همان اندازه در مورد حمل و نقل محصولات فاسدشدنی به داخل یا خارج از کشور نیز صدق میکند. این نکته باید مورد تأکید قرار گیرد، زیرا مهم نیست که شرایط محموله در طول انتقال چقدر با دقت مدیریت شود؛ اگر محصول از ابتدا کیفیت پایینی داشته باشد، در پایان سفر نیز کیفیت آن بهبود نخواهد یافت.
دما مهمترین عامل در حفظ کیفیت آووکادو پس از برداشت است. روشهای دیگر مانند پرتودهی، اتمسفر اصلاحشده، و نگهداری در فشار پایین (هیپوباریک) ممکن است بر بهبود کیفیت تأثیر بگذارند، اما هیچکدام جایگزین یک سیستم سرمایشی مناسب نمیشوند.
بنابراین برای حفظ تازگی و کیفیت آووکادو باید تغییرات دما را در طول مسیر حمل و نقل به صورت دائمی زیر نظر داشته باشیم.
دمای بهینه برای حمل و نقل آووکادو ۵٫۵ درجه سانتیگراد با انحراف ±۰٫۵ درجه سانتیگراد و حداقل دمای هوای تولید شده توسط سیستم سرمایشی ۴٫۵ درجه سانتیگراد است.
اگرچه اغلب توصیه میشود که دمای هوای کانتینر برای محمولههای حساس به سرما به صورت ثابت و بدون تغییر زیاد کنترل شود، اما حفظ دما در یک سطح دقیق و بدون نوسان، کاری بسیار دشوار است.
بررسیهای گسترده بر روی دادههای ثبتشده توسط دیتالاگرها برای آووکادو نشان میدهد، دمای هوای تولید شده با سیستم سرمایشی کانتینر، بین ۴٫۶ تا ۵٫۱ درجه سانتیگراد با میانگین ۴٫۸ درجه سانتیگراد در نوسان بوده است.
در مورد بستهبندی نیز باید بستهها و پکیج هایی را انتخاب کرد که نه تنها از محصول در برابر آسیبهای فیزیکی مانند ضربه یا فشار ناشی از چیدمان محافظت میکنند، بلکه امکان توزیع مناسب هوا را نیز فراهم میکنند تا مدیریت دما بهینه شود. توزیع هوا در یک کانتینر ۲۰ فوتی معمولاً راحت و بدون مشکل در نظر گرفته میشود، اما در این زمینه، نظریههای زیادی وجود دارد که با دادههای قطعی پشتیبانی نمیشوند.
مطالعات گستردهای که روی بارهای آووکادو پالتشده در کانتینرها در شهرهای مختلف انجام شد، نشان داد که میانگین دمای میوهها در پایین پالتها ۵٫۸ درجه سانتیگراد و در بالای پالتها ۸٫۱ درجه سانتیگراد بود.
عامل مهم دیگر، کاهش بسیار تدریجی دمای گوشت میوه در طول سفر است. این بدان معناست که اگر دمای بارگیری اولیه بالا باشد، این دما در طول سفر به میزان قابل توجهی کاهش نخواهد یافت.
با توجه به این موضوع، به نظر میرسد که هوای کافی به داخل پالتها نفوذ نمیکند و از میان آنها عبور نمیکند. بنابراین گردش هوا در داخل کابین جهت یکسان سازی دمای هوا در سرتاسر کانتینر و بین میوه ها نیز اهمیت ویژه ایی دارد.
استفاده از یک دیتالاگر دمایی آنلاین با دقت بالای ± 0.5 درجه سانتیگراد، مانند ترموگراف های آنلاین IPLOG مدل IPD330 یک انتخاب مقرون به صرفه اما قابل اعتماد برای حمل آووکادو است. با استفاده از این دماسنج که با باتری داخلی خود میتواند تا 7روز به صورت مداوم کار کند و کاربر بصورت لحظه ای و آنلاین می تواند دما و رطوبت داخل کانتینر را در کل دوره حمل از مبدا تا مقصد مشاهده نماید. این دستگاه هر انحرافی در مورد دما وجود داشته باشد را با اعلام خطا به شما نشان میدهد و شما میتواند جهت اصلاح آن اقدام کنید.